engelsk hockeyklubba

Bilden ovan är den berömda, skräckinjagande temperaturgraf som populärt kallats ”hockeyklubban” på grund av dess form. Den visar hur temperaturen, baserad på trädringsdata, varierat under de senaste 6-700 åren. Grafen finns publicerad i en IPCC rapport. IPCC ( Intergovernmental Panel on Climate Change) är FN:s organ för att påvisa människans påverkan på Jordens klimat.

 Alla normalt funtade människor blir ju vettskrämda när de ser en dylik temperaturutveckling. Jag blev det iallafall första gången jag såg den i tidningen Aftonbladet.

Men om man som historieintresserad tittar lite närmare på grafen så kan man direkt se att det är något som inte verkar stämma. Under medeltiden var det ett varmare klimat än idag. Historiska källor konfirmerar detta. Men MWP (den medeltida värmeperioden) finns inte med i grafen. Detta fick en del forskare att börja granska grafen närmare. Steve McIntyre och hans kollega begärde ut källdata, och vilket program som använts vid framställandet av grafen för att kunna kontrollera att inget var fel, men nobbades av grafens författare, Michael Mann. Till slut fick de iallafall ta del av källdata, och kunde snabbt konstatera att grafen var en bluff.  McIntyre provade ex. att stoppa in resultaten från den Amerikanska fotbollsligan, ut kom en graf som  till förvillning var lik ”hockeyklubban” 

IPCC hävdade dock att grafen i huvudsak ändå var riktig, man klippte och klistrade lite i data, och man hävdade att den medeltida värmeperioden var ett nordeuropeiskt fenomen som på inget vis kunde gälla för hela planeten.

IPCC tog ändå bort grafen från sin nästföljande rapport. Den är dock fortfarande i allra högsta grad levande i folks medvetande. TV4-Meteorologen Tone Bekkestad åker exempelvis runt på turne i skolorna och visar ”hur illa det är ställt med klimatet” bland annat med hjälp av just denna graf. Inte konstigt att våra barn och ungdomar får ont i magen? 

I dagarna kom en ny rapport från Steve McIntyre. Nu har han totalfalsifierat hockeyklubban. Han har efter lång kamp lyckats få ut ytterligare källdata om grafen, och det visar sig att den temperaturökning som varit under 1900-talet baseras på data från ett enda träd

http://www.climateaudit.org/

Häpnadsväckande!

En korrekt temperaturgraf för de senaste 2000 åren borde alltså enligt McIntyre se ut så här:

tempgraf 5.2

 

Observera att det är den svarta kurvan som visar den riktiga temperaturutvecklingen, den röda kurvan är ju förfalskningen ”hockeyklubban” 

Själv tycker jag att detta är oerhört! Det bevisar att IPCC medvetet försöker lura i allmänheten att det föreligger ett reellt ”klimathot.

Jag väntar med spännig på att gammelmedia i form av DN, SvD, Aftonbladet och Expressen,tar upp dessa sensationella uppgifter på sina förstasidor. För det måste de väl ändå göra? Nej, det kommer förmodligen inte höras ett smack i den pinsamt PK-korrekta svenska pressen. Som tur är finns det tidningar i utlandet exempelvis The Telegraph.UK, som inte är lika rädda att stöta sig med de som makten haver.

http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100011716/how-the-global-warming-industry-is-based-on-one-massive-lie/

Annonser