Snabbare än man kunde ana, så visar DN  vad jag menade i mitt förra inlägg. Det om det Orwellianska nyspråket. Se längre ner på sidan. (Tänk ökar=minskar.)

whiskeyI dagens nummer av DN finns flera artiklar om ”klimathotet”. Man verkar trappa upp propagandan inför de kommande klimatförhandlingarna i Köpenhamn, som ska gå av stapeln i december. Den intressantaste artikeln är utan tvekan Huvudledaren som med braskande rubrik konstarerar att ”Isen smälter”.” Var  då?”, undrar jag. I DN-redaktionens whiskyglas kanske?

http://www.dn.se/opinion/huvudledare/varlden-smalter-1.981845

 Givetvis är artikeln illustrerat( i pappersupplagan)  med en ”stackars” isbjörn. Dock inte samma bild som den nedan. Den är ju inte lika ”gullig” gubevars, men visar ju vad en isbjörn egentligen är. Ett stort rovdjur, helt enkelt.

isbjörn

Eftersom isbjörnar bara finns i Arktis, så är det naturligtvis Norra halvklotets isar som avses.

I takt med att vanligt folk blir mer och mer skeptiska till hela frågan om ett ”klimathot” så tycks Gammelmedia med DN i spetsen, bli allt mer desperat. Och desperata lägen kräver desperata åtgärder. Som exempelvis rena lögner.

För Huvudledaren är ju en fet lögn. Det är lätt att idag kontrollera sanningshalten i påståendet att ”Isen smälter”. På den här länken kan du lätt kolla hur det står till med isen i Arktis.  

http://igloo.atmos.uiuc.edu/cgi-bin/test/print.sh?fm=09&fd=20&fy=2009&sm=09&sd=20&sy=2007

Vi ska komma ihåg att satellitmätningar av polarområdenas isar kom igång först år 1979. Den gången ville man kunna hålla koll på isarna eftersom man var rädd för att en ny istid var i antågande. Så när vi ser på bilden så måste vi komma ihåg att år 2007 var ett ”all time low” för polarisen i Arktis sedan 1979. Hur det sett ut tidigare kan man bara spekulera i.

Nåväl, genom att klicka på länken så får du se hur det ligger till med den i DN påstådda ”avsmältningen” av Arktis isar. Ett barn kan ju se att DN far med osanning.

Tacka internet för detta. Det är inte konstigt att det finns krafter som vill begränsa ”nätet”.

Annonser