Alla moderna samhällen är beroende av billig energi. Det är de flesta överens om.  Förutom möjligen tokstollarna i de extremare delarna av miljörörelsen . Energin gör det möjligt att skapa utveckling och västånd. Utan billig energi rasar  det moderna samhället ihop som ett korthus.

Nu har man hittat olja några mil sydöst om Gotland. En rejäl fyndighet som sägs kunna ge 15 000 nya jobb, och otaliga miljarder till vår tomma statskassa. Med en arbetslöshet som närmar sig 10% borde ju ett beslut om att genast börja utvinna oljan vara givet. Men icke, sa Nicke! 

Regeringen har deklarerat att man inte kommer att röra oljan! Ivrigt påhejad av opinionsbildare som tidningen Expressens Tommy Hammarström.

http://www.expressen.se/ledare/1.1773165/tommy-hammarstrom-sverige-ska-inte-borra-efter-olja

Och VARFÖR ska man inte ta upp oljan? Rätt gissat! Klimatet. Klimatet! Herregud, planeten har värmts upp ca 0,3-0,5 grader sedan sekelskiftet  1800-1900-talet. Om det beror på att vi eldar fossila bränslen, eller på naturliga variationer är det ingen som vet säkert. Man vet inte ens säkert om det verkligen blivit varmare. Det finns osäkerheter i mätmetoderna.  

Men vi i Sverige, vi som står för otroliga 0,17 % (smaka på det, 0,17%) av de totala mänskliga koldioxidutsläppen, vi ska alltså, i ett krisdrabbat land avstå från 15 000 riktiga jobb och sisådär 30 miljarder till statskassan.

Det  moderna Sverige  håller på att gå åt helvete, och regeringen och det mediala  etablissemanget verkar gör sitt bästa för att se till så det går riktigt fort också!

Kan ingen väcka mig ur den här mardrömmen?

Annonser