hatt_trollkarl

Som jag berättat i föregående inlägg har finsk TV avslöjat kaninen-ur-hatten- bluffen IPCC. FN-organisationen som trollar fram saker som inte finns. Mänskligt skapade klimathot exempelvis.

 Det var inte en dag för tidigt. Snart får vi se om programmet får någon effekt på de svenska medierna. Finsk TV kan ju inte gärna beskyllas för att vara sponsrade av ”Big Oil”, Big Tobacco” eller” Big Mac”, eller vad de nu brukar köra med, klimatalarmisterna……Tvärtom, SVT och YLE samarbetar ju då och då i olika produktioner.

 Finsk TV har ju även med sitt halvtimmes program avslöjat SVT och de stora svenska dagstidningarna med censurbrallorna nere. För det är ju fullständigt osannolikt att inte en enda journalist, någonstans i någon enda rikstäckande tidning, eller i SVT, någon enda gång funderat på sanningshalten i  alla dessa skräckscenarios som IPCC presenterat genom åren. Men de enda tvivlarna som fått komma till tals har ju varit gästskribenter, eller debattartikelsförfattare. Inte en enda journalist har såvitt jag sett tvivlat på klimathotet……

Som jag ser det finns det två alternativ . Antingen har vi en totalt och fullständigt hjärtskärande inkompetent journalistkår, eller så har någon form av censur förekommit. Och visst finns det många dåliga journalister, men alla är inte urusla. Klimathotet säljer lösnummer, visst, men den journalist som hade  avslöjat bluffen här i Sverige, hade definitivt också fått sälja en och annan tidning.

Någon form av censur alltså……   

Hur har denna censur fungerat rent praktiskt?

Självcensur?  Journalisten låter bli att ifrågasätta av rädsla att ex förlora jobbet, alternativt, Journalisten är rädd att göra sig till åtlöje i det debattklimat som råder.

Uppifrån anbefalld censur? Isåfall, av vem? Och varför? För vem eller vilka är det så oerhört viktigt vad vanligt folk tycker i klimatfrågan i ett litet land som Sverige? Sverige är inte världen. Om så även 100% av svenskarna tycker att klimatet är ”hotat” , så påverkar det ju knappast varken klimatet, eller de stora ländernas beslutsfattare?

Många frågor, någon som har några svar?

Annonser