Michael Mann,s ökända ”hockeyklubba”-graf. Den skrämde vettet ur halva jordens befolkning. Men, den är ett exempel på forskningsfusk.

Jag läser mycket om det sk ” klimathotet” och klimatforskningen på olika bloggar. Ibland hittar man helt underbara kommentarer från folk som vet vad de pratar om. I kväll hade signaturen Jacob S, som är naturvetare, skrivit ett inlägg på bloggen ”The Climate Scam”. Det är en kommentar som slår knockout. I mina ögon är detta en klockren betraktelse och förklaring till  hur, och varför ClimateGate-gänget Jones, Mann Briffa mfl, sakta men säkert grävde sin egen vetenskapliga grav……

Den Jacob bemötte i sin kommentar har jag valt att anonymisera……Han kallas i texten av Jacob bara för ”du”

Jag lämnar ordet till JacobS……

Historien, från dag 1, med bildandet av IPCC och denna organisations beställning av en klimatideologisk produkt (där CO2 är den viktigaste motorn som driver klimatet) från ett antal ”godkända” forskare gav rationellt arbetande naturvetare ett närmast grymt övertag över beställningsforskare som Phil Jones, Keith Briffa och Michael Mann.

Dom har hela tiden känt strypgreppet från oss som jobbar med etablerad empirisk falsifierbar naturvetenskap och det är denna fuskforskarpanik som nu avslöjats så skoningslöst genom Climategate. Fusket, mörkandet, leksaksmjukvaran som funkade som ”mjukgörare” i manipulerandet av temp- och anna statistik plus parodin på ”peer-review” m/kompisgäng som CRU-sekten ägnat sig åt 24/7 visar att trycket från riktig naturvetenskap har haft effekt.

Vi vann och fuskforskarna har tappat det anseende dom inte hade förut. Och en sak är säker: Jones et alii konmer aldrig att välkomnas in i den vetenskapliga stugvärmen igen, det finns säkert enkla sysslor som dom kan ägna sig åt i framtiden. Troligtvis dock ej jobbet som lokalvårdare vid CRU – alltför mycket känsligt/skumt/udda material kan fortfarande finnas i klimatgömmorna där som CRU-folket skulle vilja ”städa undan”.

När det gäller COP15 och dess version av ”klimatvetenskap” – dvs alla snygga kurvor som just klimatguden själv Phil Jones ritat åt IPCC så har du fel. COP15 anser att Climategate inte visar att något har gått katastrofalt snett i det vetenskapliga fundamentet bakom förslagen till ett åtgärdspaket för att ”rädda klimatet”. Man tar ställning till vetenskapen i Köpenhamn med andra ord. 

Barack Obama har dessutom utlovat beslut vid COP15 som ska ha ”omedelbar effekt på jordens klimat”.
Gosh!
COP15:s reaktioner på Climategate-avsöjandena om fusk och undanhållande av rådata etc etc visar bara det som vi vanliga naturvetare vetat hela tiden – FN och IPCC och klimataktivismen är inte ett dugg intresserade av klimatet, än mindre av etablerad vetenskap kring klimatet. Utan bara av ideologisk godkänd pseudoklimatvetenskap. Som kan leverera det som redan antagits a priori.

Här ser dom, dvs COP15, nu allt fusk och alla datamanipulationer in flagranti och som dom typiska antiintellektualister dom är så blundar dom med alla öron och ögon och säger att det är ”skeptikerna” som hävdar en massa saker om innehållet i mailen från/till CRU.

”Skeptiker”  behöver inte ”hävda” något särskilt om CRU-mailtrafiken, den talar för sig själv. IPCC som göder FN/COP15 med ideologisk politikerkontrollerad ”vetenskap” har tappat sitt naturvetenskapliga fundament, dvs HADCRUT:s manipulerade klimatstatistik. Men det tänker stupida politiker inte låtsas om.

Ja, du, den version av klimatvetenskapen du tycks gilla består verkligen av ”ett gäng bluffande klåpare” och det är detta gäng som ligger bakom klimataktivismen plus några skopor klimatfusk från Al ”Gory Dory” Gore.

Om du kollar lite i detalj bland CRU-mailen så kommer du att finnas åtskilliga mail från forskare utanför CRU som ber om ursäkt för att dom publicerat ett paper som ”skulle kunna tolkas som att uppvärmningen var naturlig”. ”tro inte att jag tycker så!” skriver dom IPCC-inhyrda forskarna. Kul.

Du har missuppfattat COP15. Vetenskapen figurerar brett och vitt under mötet. By implication. ”Klimatforskare” m/Jones & Briffa ska uppträda i Hopenhagen. 

”Debatten är över” sas det – nja, Climategate är beviset för att den aldrig ens startade bland klimatclownerna. Men nu väntar GISS/NASA och Jim Hansen på motsvarande ”hälsokontroll”. Och där är symptomen domsamma: man vägrar hårdnackat lämna ifrån sig rådata och klimatstatistisk in-house leksaksmjukvara. 
 
Riktig rationell empiriskt falsifierbar naturvetenskap har vunnit en riktigt grym seger över fuskklimatet bakom IPCC, COP15 och klimatpolitikernas lallande.

En riktigt grym seger.

Och du,  det är som sagt inte dom du kallar ”skeptiker” som du ska kolla in i det här sammanhanget, det är just Climategate-mailen. Och det kan du göra helt på egen hand även om du råkar vara amatöralarmist. Kom sen tillbaka hit och kommentera klåparnas fantastiska korrespondens. Gå till
http://www.climate-gate.org 
(Bra taggar i vänsterkolumnen.)

Vi visste länge att forskningen var lite ”surrealistisk” vid CRU. Men kanske inte att CRU-gänget med Phil Jones i spetsen var så…vad ska vi säga…dåliga på att föra spaghettin till munnen. Utan att tappa halva gaffellasten på golvet.”……

Tack! Hatten av för JacobS!

Annonser