Efter att Aftonbladets egen ”klimathotsexpert” Joachim Kerpeners skräckartikelserie upphörde för nästan ett år sedan(?), så trodde jag att Aftonbladet äntligen insett att det var dags att sansa till beskrivningen av den moderata  globala uppvärmning som skedde fram till senaste sekelskiftet. För sedan år 2000 så har det inte blivit varmare överhuvudtaget.

Men nu har Kerpener gjort storstilad comeback. Yippieeee! Den mannen vet verkligen (inte) vad han snackar om!

http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article6259324.ab

Om man kollar in grafiken som illustrerar hans artikel (se bilden högst upp i inlägget) så är det genast ett par saker som slår en. För det första, den historiska temperaturkurvan är totalfel. Den medeltida Värmeperioden tangerar ”nollan” dvs normalen. Aftonbladet kanske ska byta namn på den till den ”Medeltida Normalperioden”?

Hursomhelst….. 

  Den baseras uppenbarligen på Michael Mann´s  numera falsifierade sk ”hockeyklubba”  Mann försökte sig också på tricket med att få bort den Medeltida Värmeperioden. För hade inte den ”trollats bort”, så hade ju hans  historiska temperaturkurva inte på något sätt varit alarmerande.

Mann´s  ökända ”hockeyklubba”

Precis som i hockeyklubban så visar Aftonbladets graf att  den Medeltida Värmeperioden inte tycks ha existerat. Trots både vetenskapliga bevis och massor med historiska källor.

Hur borde den historiska temperaturgrafen se ut då?

Så här:

Den tunna grå linjen är alltså Manns ”hockeyklubba” Felet han gjorde (medvetet?) var att han utgick ifrån några få träds trädringar, för att få fram sin graf. Dessutom använde han ett dataprogram som, nästan oavsett vilka siffror man stoppade in i det, alltid spottade ut en ”hockeyklubba”.

Den svarta linjen i grafen är korrigerade beräkningar av hur den egentligen borde sett ut……Vips, den Medeltida Värmeperioden är tillbaka. Och vem kan påstå att det ”aldrig varit så varmt” om man känner till detta?  

Tittar man sedan på de olika ”väderrekorden” som finns på Aftonbladets illustration, så blir det ju direkt skrattretande. De finns ju naturligtvis där för att illustrera att det blir ”värre och värre” Men nästan allihopa är äldre än 60 år dvs de har ingenting med den sk ”Globala Uppvärmningen orsakad av Co2” att göra.

 Mindre skrattretande är att om man bara kastar en snabb blick på illustrationen, så får man ju uppfattningen att det händer nu. Och det är ingen tillfällighet. Bara ytterligare ett trick i raden för att skrämma skiten ur  vanligt folk .

Aftonbladet, ni borde skämmas!

Annonser