Jag använder mig gärna av filmer, filmade intervjuer och filmsnuttar här på Labbibia´s Blog. Det finns flera anledningar till det.  ”En bild säger mer än tusen ord” är ju t ex en vedertagen sanning, som jag gärna instämmer i. Om/när en forskare intervjuas framför kameran så finns det ju ingen tvekan om att det faktiskt är han/hon som säger det som sägs. Mindre utrymme för missförstånd, således.Och ibland…… ibland kan filmer och bilder förmedla budskap som kanske inte var tänkta att förmedlas…..

Som den här: BBC kör ett reportage om Vargavintern i England där man försöker få den rekordkalla vintern som engelsmännen just nu upplever till någonting annat. Med hjälp av deras egen ”Per Holmgren”, Simon King, försöker de få till att snön och kylan är en produkt av ”Global Warming. Efter en liten stund kommer från honom som ett brev på posten…..Vi ”kommer att” 

få se det ena eller andra…… Kallare vintrar på grund av Global Warming? När det gäller uttrycket ”kommer att”…se ett tidigare inlägg i bloggen.

Den som lagt upp klippet få Youtube har dessutom lagt in lite kommentarer här och där, som på ett minst sagt komiskt sätt motsäger det budskap som reportaget försöker föra fram. Se och njut!

Annonser