Bilden ovan är en betalstation från någon av infarterna till Stockholm. Att den överhuvudtaget finns där är ett resultat av det värsta politiska sveket mot väljarna någonsin i Stockholms kommunpolitiska historia. Socialdemokraterna vann ett val på att som ledande oppositionsparti kräva: Inga biltullar i Stockholm.  Och vad gjorde dom sen? Införde biltullar, men kallade dem istället för ”trängselavgifter”. Som om det skulle göra någon skillnad för den vanlige väljaren, som måste bilpendla till sitt arbete varje dag. Vid nästa val krävde den borgerliga oppositionen att biltullarna/trängselavgifterna skulle bort!  Och vad händer? Jajemän, de vinner valet överlägset……Ja, men då blev det ju precis som i sagan, ett lyckligt slut? Löftesbrottet från socialdemokraterna straffade sig, de borgerliga vann valet och biltullarna försvann……..Nej. Biltullarna blev kvar! Alltså, löftesbrott från båda de politiska alternativen som finns att välja på. Är det konstigt att politikerföraktet växer?

Nu är dessa vedervärdiga biltullar på tapeten igen. I dagens Aftonbladet kan man läsa  att biltullarna inom 20 år måste höjas till över 200 kr. Jaha? Varför då då?………..Någon som kan gissa?  Svaret är: För att vi ska kunna uppnå ”klimatmålen”. Smaka på det igen…..uppnå klimatmålen. Och vad är klimatmålet för något? Klimatmålet är att minska Sveriges utsläpp av koldioxid med 30%. Eftersom Sverige står för ca 0,17% av de globala utsläppen av koldioxid så innebär det att vi i Sverige alltså ska bidra till att ”rädda klimatet” genom att minska de globala utsläppen med  ca 0,06%. Och då gäller det naturligtvis hela Sverige. Det minskade bilåkandet i Stockholm kommer inte att  märkas överhuvudtaget när det kommer till koldioxidutsläpp ur ett globalt perspektiv.

På köpet kommer vi att döda huvudstaden, som är Sveriges ekonomiska motor. Men lite svinn får man kanske räkna med när man ska rädda klimatet?

Kan ingen väcka mig ur den här mardrömmen snart? 

 

Länk till artikeln i Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/bil/article6509757.ab

Annonser