Jag skickade ett mejl till Anders Westgård, kolumnist på Aftonbladet, för nästan ett år sedan. Han beklagade sig nämligen över att tidningarna i sin nuvarande form håller på att dö…..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/anderswestgardh/article5069505.ab

Jag tycker att Anders är en bra skribent och tänkte att kanske, kanske, skulle han nappa om jag mejlade honom?

mailto:anders.westgardh@aftonbladet.se

Ur mejlet…..

Skickat: den 6 maj 2009 23:36:31
Till: anders.westgard@aftonbladet.se

”Hej Anders.

Läste med stor behållning din krönika i tisdagens Aftonbladet om krympande upplagor och papperstidningarnas eventuella död.

 

För mig och hundratusentals andra svenskar har Aftonbladet, Expressen, DN och SVD tyvärr spelat ut sin roll. Varför då? Den viktigaste orsaken är att ni inte längre på ett kritiskt och objektivt sätt granskar makten, att ni inte längre låter alla komma till tals i viktiga frågor. Vad tänker jag på då? Ett viktigt exempel: det som ni i tidningarna refererar till som ”klimathotet”

 

Enligt de fyra största tidningarna i Sverige råder det ”konsensus” (betyder alltså att alla tycker likadant) bland vetenskapsmän och forskare om AGW, dvs Antropogen Global Warming.  Som du säkert vet så går ju teorin ut på att  vi människor genom förbränning av fossila bränslen, så till den milda grad kommer att påverka klimatet, så att vi går mot en klimat- katastrof.

 

Nu är det ju så att ordet ” konsensus” är en politisk term, har ingenting med vetenskap att göra. Vi har läst i de stora svenska tidningarna om de 2500 forskarna i IPCC som alla säger att det är på väg att gå åt skogen med klimatet. Det finns ett stort problem med detta, och det  är att det ni skriver i tidningarna är så fullt av lögner och halvsanningar, så att vilken normalbegåvad människa som helst som har tillgång till Internet, kan se att rapporteringen om klimathotet inte stämmer överens med hur det ser ut i verkligheten.

 

Bara i Sverige finns det massor med professorer, fysiker od, med relevant utbildning som förkastar AGW. I USA exempelvis förs, till skillnad mot här i Sverige, en öppen debatt om det här  i media. Man låter alltså även sk. Skeptiker komma till tals. Professor John Christy, University of Alabama, toppforskare (prisbelönt atmosfärforskare, NASA)som själv tidigare tillhörde IPCC menar alltså att FN:s klimatexperter har fel. Till skillnad från IPCC så bygger Christy sin åsikt på empiriska data, dvs han försöker att genom temperaturmätningar i atmosfären  hitta de spår i atmosfären som AGW enligt IPCC:s klimatmodeller borde lämna efter sig i form av sk hot spots. Men han hittar inga.

William Gray, också professor, är en annan skeptiker. Han har forskat på orkaner i över 50 (femtio) år, och han hävdar bestämt att orkanerna INTE blivit fler, utan att antalet orkaner ökar och minskar periodiskt.

 

Om du orkar offra en halvtimme på lite journalistiskt grävande så rekommenderar jag dig att se debatten mellan John Christy och Bill Shlesinger (AGW-förespråkare) Den finns upplagd på Youtube, och jag kan lova dig att det är en intressant debatt. Sök bara på ”John Christy” En av forskarna fullkomligt sprutar ur sig fakta, fakta och åter fakta, medan den andra hela tiden hänvisar till ”datamodeller” av det framtida klimatet. Vem som är mest trovärdig? Döm själv.

 

Och, nu kommer någonting verkligt intressant: Nästa vecka kommer 2 toppforskare (Bob Carter och Roy Spencer) som båda förkastar AGW att delta i ett klimatseminarium  i Sveriges Riksdag!

Vill du skriva något som får folk att köpa papperstidningen?

Då kanske ett tips kan vara att gå dit, lyssna, och skriva en objektiv artikel om det här?

Mvh

(Labbibia)

 

PS jag har noterat att Aftonbladets egen klimathotare nr 1, Joachim Kerpner inte har skrivit någon krönika sedan den 24/3-09. Är det bara en tillfällighet, eller har ni redan insett att AGW inom ett år är stendött?”

 

Jag fick naturligtvis inget svar……..Och Kerpener kom tillbaka med nya friska klimathot inför det stora klimatmötet i Köpenhamn. ClimateGate-skandalen briserade……. Resten är historia. Men tänk om Anders hade börjat forska lite i ”klimathotet”  då, i maj år 2009? Och skrivit om alla halvsanningar och lögner som IPCC ägnade sig åt? Hade inte Aftonbladet idag isåfall framstått som en tidning att lita på? Ett grävande, kritiskt granskande organ som inte låter sig skrämmas av ”makten” I stället för en skitblaska som hellre skriver helsidor om ”Robinsonvinnaren”

 

Med tanke på hur löpsedlarana i Aftonbladet ser ut nuförtiden………..(se bilden ovan)

Det ÄR kanske inte så konstigt att dagstidningarna går sotdöden till mötes?

 

Annonser