Det är inte ofta jag delar de uppfattningar som delges oss på de stora kvällstidningarnas ledarsidor. Men i dagens nätupplaga av Expressen lyder ledarsidans rubrik:

 Stöd soldaterna

http://www.expressen.se/ledare/1.1873169/stod-soldaterna

Jag delar helhjärtat den uppfattningen. De Svenska män och kvinnor som frivilligt, med livet som insats,  har åkt i väg till Afghanistan för att försöka hjälpa till att skapa fred, behöver vårt stöd.

Tyvärr är världen inte en perfekt plats. Vore den det skulle det inte behövas några soldater. Afghanistan har härjats av oavbrutet krig i över 30 år nu. det kommunistiska Sovjet invaderade landet i slutet av sjuttiotalet för att ”stödja” de Afghanska kommunisterna. När de efter flera års ockupation lämnade landet utbröt inbördeskrig. Olika krigsherrar försökte ta över i det maktvaccum som uppstod efter ryssarnas reträtt. Till sist segrade talibanerna. För de flesta afghaner var det att komma ur askan i elden. Sharialagar, och religiöst förtryck.

Nu när det internationella samfundet försöker återskapa fred och demokrati är det oerhört viktigt att vi drar vårt strå till stacken. Landet behöver återuppbyggas, men det kommer aldrig att kunna ske så länge våldet och förtrycket får regera.

I dag ger Expressen oss en enkel möjlighet att visa våra soldater långt därborta vårt stöd. 

Klicka på det ”lilla” gula bandet till vänster i marginalen, så kommer du direkt till en namninsamling till stöd för våra Afghanistansoldater.

Annonser