I kvällens Aktuellt var ett inslag om oegentligheterna i IPCC:s rapporter. Som jag tidigare nämnt så har Indien hotat att dra sig ur IPCC med motiveringen att de (IPCC) inte längre skiljer på vetenskap och miljöaktivism. IPCC:s chef Rajendra Pachauri är illa trängd och kan komma att avgå inom kort. Ropen på hans avgång blir fler och fler både inom IPCC och den övriga forskarvärlden. 

I detta läge, flera veckor efter att det sk GlaciärGate (se tidigare inlägg) briserat, kan Sveriges Propagandatelevision (SVT) inte längre tiga om saken. Ett inslag i 21-sändningen således. Peter Stilbs, klimathotskritiker och professor på KTH i Sthlm får ca 1 minut i rutan. Han förklarar lugnt och sakligt vad det hela handlar om…… Men sen……Sen kommer hon…Marianne Lilieskjöld, Representant för staten, i form av Naturvårdsverket.

Hon påstår att glaciärerna visst kan komma att vara borta år 2035 . Det var inget fel på rapporterna ansåg hon. Det var bara fel på hur rapporterna var publicerade! Jösses!  Hon stöttade dessa rapporters utsagor om att glaciärerna är borta inom 25 år. Trots att IPCC själva medgett sitt stora misstag i just det fallet. -”Jodå, de kan visst smälta inom 20 år” hävdade hon. ”Det vet vi inte ännu det är ett av scenarierna”. Herregud får en  representant för Svenska staten vara hur korkad och okunnig som helst? Ja, tydligen…….

Och Pachauri, som hänger mot repen som en knockoutad boxare på grund av alla skandaler, hade hon fullt förtroende för! ”Han blir kvar som ordförande för IPCC” var hennes stalltips.

Bevare oss väl för statliga tjänstemän som denna!

Dumheten och/ eller okunnigheten personifierad.

Uppdatering!

Marianne kanske inte är så dum trots allt?

Hon driver tydligen ett konsultföretag……

http://www.ratsit.se/490224XADU00001

Uppdatering 2

Nu finns Aktuellt-inslaget att se på SVT play. Det börjar ca 5.40 in i sändningen.

http://svtplay.se/v/1887296/aktuellt/12_2_21_00

Uppdatering 3

Även Rapport tar upp GlaciärGate. Och här tas IPCC:s tabbar upp som ett faktum. Vilket alltså Marianne Lilieskjöld vägrar acceptera.

http://svt.se/2.22584/1.1887083/krav_pa_fornyad_klimatpanel

Uppdatering 4

Ändrar lite i texten. Som signaturen Peter så riktigt påpekar, så blev det lite fel….

Annonser