Darth Vader?

Nästan alla har väl sett George Lucas filmserie om hur Rymdimperiet slåss mot ”rebellerna”.

Jag kommer osökt att tänka på de filmerna när jag följer upp vad som hänt i de Svenska dagstidningarna idag. 

Climategate, Köpenhamnsfiaskot och ”Glaciärgate” var ”rebell”-händelser som nästan fick klimathots-”imperiet” att tystna. Men nu slår de tillbaka! Samordnat?

Både Aftonbladet och Expressen attackerar klimathotsskeptiker på ledarplats idag.

I Aftonbladet har Eva Franchell skrivit en riktigt elak drapa, full av personangrepp och halvkvädna visor om att det skulle vara homosexförnekare och den ultrakonservativa kristna högern i USA som bedriver klimatskeptisk propaganda. I Sverige?

 Det är ta mig fan bland det dummaste jag läst!

Eftersom argumenten tryter för klimathotshysterikerna så börjar man nu gå till personangrepp på bred front. Man angriper exempelvis bloggaren Maggie Thauersköld-Crusell för att hon har mage att vara skeptisk till den ”rätta tron”, dvs läran om att människan genom att släppa ut koldioxid ser till så att världen brinner upp. 

http://www.aftonbladet.se/ledare/article6673576.ab#abArticleComments

Ur texten:

”……..Hennes (Maggie Thauersköld min anm.) The Climate Scam är inte olik den amerikanska sajten GlobalClimateScam som produceras av högerkristna Minnesota Majority. En organisation som står för konservativa värderingar som nej till sexundervisning, nej till homosexualitet, ja till var mans rätt att bära vapen samt att man bekämpar klimatpanelens arbete med samma frenesi som Maggie Thauersköld Crusell. Kreationismen är tron på att allt som händer har en gudomlig mening. Kreationismens idé är gammal men som rörelse uppstod den i USA som en motreaktion mot Darwins utvecklingslära. Kreationisterna ifrågasätter vetenskaplig forskning och menar att till exempel klimatförändringar är Guds verk. Tanken svindlar, vem och vad är det egentligen som driver den svenska klimatdebatten just nu?…….”

 

Själv tycker jag att tanken svindlar när man upptäcker att klimathysterikernas ”argument” bara är en serie fula slag under bältet.

                                             Ann-Charlotte Marteus?

Aftonbladets politiske chefsredaktör Helle Klein bloggar också loss i ämnet idag:

 http://blogg.aftonbladet.se/helleklein/2010/02/sanslos-klimatkverulans

Hon skriver:

”……Det är riktigt pinsamt att läsa dessa klimatförnekare som nu passar på att ösa ut sina mer eller mindre påhittade sanningar om att klimatkampen bygger på bluff. Tyvärr har FN:s kimatpanel haft ett alldeles för svagt ledarskap på senare tid som inte i tid hanterat förtroendekrisen.

Men att nu plötsligt skopa ut årtionden av forskningsresultat från en så gott som samstämmig forskarkår över hela världen är som om vi plötsligt skulle bestämma oss för att slänga ut Darwins evolutionsteori från skolundervisningen till förmån för Bibelns skapelseberättelse…….”

 

Att Helle inte håller sig för god för anspelningar på religion är inte så konstigt. Hon är ju som sagt Politisk chefsredaktör minsann. I de kretsarna är det snarare regel än undantag att man angriper person, inte sak. Jag trodde nog ändå bättre om henne. Men när KlimathotsImperiet slår tillbaka är tydligen inga knep för fula att ta till. Bedrövligt.

      Helle Klein?

På Expressens ledarsida avlossar Ann-Charlotte Marteus en bredsida med orden:

Hånflina lagom, klimatskeptiker!

http://www.expressen.se/ledare/1.1896240/ann-charlotte-marteus-hanflina-lagom-klimatskeptiker

Ur texten:

”………Dessutom berör felaktigheterna bara symptomen på växthuseffekten, inte själva sjukdomen: den ökande koncentrationen av växthusgaser i atmosfären som förvrider klimatet……”

Jahaja? Alltså, var det inte symptomen som var det förmodat farliga? Ni vet, glaciärerna smälter, havet stiger…..bla bla bla.

Hennes artikel är så idiotisk så jag ids inte ens kommentera mer av den. Läs, och begrunda sedan hur det kan komma sig att ett dylikt stolpskott får göra sin röst hörd i en av Sveriges största kvällstidningar……

Klimathotshysterikerna avlossar alltså tre fulla bredsidor mot  klimatskeptikerna………men skjuter sig själva i foten alla tre………Snyggt jobbat, tjejer. 😉