Vi har den strängaste vintern på många, många år. Fler än 50 fartyg ligger fastfrusna i tjock is i Östersjön. Vår isbrytarflotta jobbar intensivt för att hjälpa dessa fartyg loss ur packisens grepp.

Men? Det saknas en isbrytare? Sveriges största, modernaste isbrytare kan inte hjälpa de fartyg som fastnat i isens grepp. Varför?

Oden, sveriges störst isbrytare befinner sig just nu på andra sidan Jorden. Vid Antarktis. Men……är det inte sommar där nu? Jomenvisst!

Så varför i helvete befinner sig vår bästa isbrytare vid Antarktis när den som bäst behövs här hemma?

Jag har inget bra svar på den frågan. Fråga din lokala politiker, han/hon kan säkert ge dig ett bra svar. Men RÄTT svar lär du knappast få. För RÄTT svar är att det är en skandal utan motstycke att Sveriges bästa isbrytare, betald med dina och mina surt förvärvade skattepengar, befinner sig vid Sydpolen nu, när vi behöver den som bäst!

Min anspråkslösa ”mannen på gatan-gissning” är att Oden på något vis är inblandad i forskning rörande ”Glååååbal Wååååårming”

Någon däremot?

Skandal är bara förnamnet när det gäller Oden……..Och det är inte konstigt att det går åt helvete med det här landet, när det verkar vara ett gäng idioter som styr!

Annonser