Att SVT:s ”Vetenskapsredaktion” är mer än lovligt enögd när det gäller klimathotsfrågan, är ingen nyhet. Det visste vi redan. Men, en händelse häromdagen visar att de tycks ha absolut ”nollkoll” när det gäller fakta i ämnet!

http://www.sify.com/news/by-2020-world-to-be-2-4c-warmer-india-to-be-hardest-hit-news-international-lbsuOfifihc.html

(Eftersom SVT nu tagit bort sin artikel, så länkar jag i stället till en utländsk artikel som behandlar samma ämne, vilken på ett bra sätt visar vad det handlar om.)

Organisationen ”Universal Ecological Fund”( en av måååånga organisationer som lever och får sin näring ur det sk ”klimathotet”),  larmade om att den globala medeltemperaturen kan komma att stiga med 2,4 grader fram till år 2020. Den första frågan som inställer sig blir naturligtvis: Från när då? Dagens globala genomsnittliga temperatur? Eller kanske den som gällde år 1900?

 SVT lämnade inget besked om det i sin artikel. Men låt oss anta att denna ökning utgick från den globala medeltempen år 1900. Eftersom den globala tempen inte stigit med mer än ca 0,7-0,8 grader sedan år 1900, så var det ett minst sagt uppseendeväckande uttalande. Det skulle ju innebära att den tempökning som tog dryga hundra år, nu plötsligt skulle accelerera alldeles oerhört! På bara 9 år skulle alltså medeltemperaturen stiga 2 ggr hela den tempökning som varit sedan år 1900. Totalt orimligt!

Den som har bara liiiite kunskaper i ämnet ”det globala klimatet”, skulle omedelbart ha insett att denna ”Rapport” från Universal Ecological Fund är rena rappakaljan! En propagandistisk partsinlaga i den alltmer desperata ”klimathotsindustrin” som levt gott på allehanda skräckscenarios i över 10 års tid.

 Det gjorde tydligen inte SVT:s ”vetenskapsredaktion”,eftersom de är en del i denna ”klimathotsindustri”. 

Det är dessutom ett pinsamt, men ack så talande bevis för deras kunskapsnivå i ämnet, som tycks mer eller mindre obefintlig.

Efter  mejl och påstötningar från ett antal upprörda klimathotsskeptiker, togs artikeln bort. I stället infördes denna ursäkt, som framfördes till signaturen ”Stickan”, en av de som mejlade SVT om fadäsen.  

 Tack för Ditt påpekande. Artikeln är borttagen och vi har lagt ut denna kommentar:
http://svt.se/2.108068/1.2305354/larmrapport_om_klimatet_far_stark_kritik
Vi beklagar det inträffade,
vänliga hälsningar
Anna Schytt
_________________
Anna Schytt
Redaktionschef Vetenskap”

 

Ledsen Anna Schytt, men det hjälper inte. SVT ”Vetenskap” är avslöjade med brallorna i knähöjd!

På med dumstruten!

Annonser