I går utbröt fullt kaos på The Climate Scam, sveriges största klimatblogg. Rena Kalabaliken i Bender!

 Orsaken är att Maggie Thauersköld, som alltid tillämpat 99,99% total yttrandefrihet, (endast könsord od togs bort) nu har överlämnat sin blogg i StockholmsInitiativets ägo. Redan första dagen, som alltså var i går, utbröt kaos. SI har nämligen beslutat sig för att införa moderering. Eftersom den stora kommentatorskaran huvudsakligen består av en samling människor som sätter ärlighet, personligt ansvar och personlig frihet högt i kurs, blev åtgärden hårt kritiserad. Två av ”stamkommentatorerna” blev avstängda för gott, vilket jag ser som ett ordentligt överilat beslut. Om man nu anser att dessa två personer gick över ”gränsen” varför inte stänga av dem  en dag, eller möjligen två? I stället tog man till storsläggan, vilket fick många ”gamla trotjänarkommentatorer” att också  gå i taket. Modereraren, Jonny Fagerström, började radera vilt, med resultat att alla inläggshänvisningar blev felaktiga…..Totalt kaos blev resultatet.

 Den tidigare  höga takhöjden gjorde att debatten blev livlig, intressant och ibland frän. Men nästan alltid ärlig, stimulerande och oerhört lärorik!

Nu är det nog slut med det tyvärr. Många av de kunniga kommentatorerna har redan börjat söka sig till andra fora, där yttrandefriheten fortfarande är ledstjärnan….. 

 TCS kommer aldrig mer att bli sig likt. Och om den nya ”ledningen” inte tänker sig för, så kommer de att på bara några veckor rasera det Maggie Thauersköld genom hårt arbete byggt upp under flera år. Sorgligt. 

 Så kan det gå.

Länk till ”The Climate Scam” :   http://www.theclimatescam.se/2011/06/30/vaktavlosning-pa-the-climate-scam/ 

Länk till ”StockholmsInitiativet” :  http://stockholmsinitiativet.se/

UPPDATERING!

Jag har just fått veta att en av de totalavstängda kommentatorerna, Michelangelo, nu startar en egen klimatblogg!

Länk:  http://tcsuncensored.se/

Den ska tydligen smygstarta under Juli, för att öppna ”Officiellt” under Augusti. Spännande!

Annonser