I dagens nätupplaga av DN kan vi läsa att isbrytaren Oden kommer att stanna hemma i vinter. Hon kommer alltså att göra det hon ursprungligen byggdes för, bryta is i Östersjön, i stället för att kajka runt i Antarktis som ”forskningsplattform”. Skattebetalarna och näringslivet i Sverige tackar och bockar för att vi får en bättre möjlighet att hålla sjöfarten i gång under de kalla vintermånaderna.

Mer än 50 fartyg satt vid ett tillfälle fast i isen i svenska farvatten i vintras. Det är ju  självklart  att våra isbrytare vid sådana tillfällen skall vara här hemma och bryta is. Inga argument i världen kan få mig att ändra den uppfattningen.

 

http://www.dn.se/nyheter/oden-stannar-hemma

 

Jag upplever detta som oerhört glädjande, klimatpsykosen börjar sakta släppa sitt grepp om Sverige. Det fordrades ett par rejäla vintrar för att väcka den av skräckpropagandan totallurade befolkningen. Men verkligheten kan ingen propaganda i världen rå på. Kejsaren är naken. Allt fler har upptäckt detta, och snart kommer vi alla att skratta gott åt alla vansinniga förslag, påståenden och krav från diverse obskyra organisationer och politiska partier som det sk ”klimathotet” gav upphov till.

Men, vi är inte riktigt där ännu. Klimathotarlobbyn är fortfarande stark, se artikeln, och de måste även fortsättningsvis bemötas med  sakliga argument och nyktert sunt förnuft.

Men segern är nära! 🙂

 

Annonser