”Stinas äpple” ett svenskt närodlat alternativ till Golden Delicious?

I dagens nätupplaga av SVD kan man läsa att regeringen och Livsmedelsverket nu ger upp försöken att ge ”Miljösmarta” (läs klimatsmarta) kostråd. Orsaken är att EU ser dessa råd som handelshinder. Ord som ”närproducerat” passar nämligen inget vidare när man har en gemensam marknad som sträcker sig från Treriksröset i norr till Gibraltar i söder…..

Ur artikeln : ”EU vände sig främst mot rekommendationen att konsumera närproducerad mat. Till slut blev råden så urvattnade att regeringen nu beslutat att lägga ner alltihop.…”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/miljosmarta-kostrad-stoppas_6451936.svd

Det är inte lätt att få ihop det när det gäller ”miljön” och den gemensamma marknaden, inte!

Själv tycker jag det är alldeles utmärkt. Svenska staten ska inte propagera för något så diffust som ”klimatsmarta kostråd”. Eller för den delen hålla oss med sk”klimatrådgivare”.  Staten (dvs skattebetalarna) satsar 140 miljoner kr på att förlänga ”klimatrådgivning” ute i kommunerna.

http://www.dn.se/nyheter/politik/stod-till-klimatradgivning-forlangs

 Detta är ju fullständigt vansinnigt. Sverige har bland de lägsta utsläppsnivåerna av CO2 (kanske lägst av alla) av den utvecklade världens länder. Vad vi gör eller inte gör här, spelar ABSOLUT INGEN SOM HELST ROLL för klimatet.

 Använd skattepengarna till vettiga saker i stället!

Annonser