Jag har tidigare här på bloggen nämnt Ulf Brunnbergs ”sommarpratarprogram”. Hur han sågades jämns med fotknölarna av Aftonbladets kritiker för att han hade modet att vara obekväm, säga sin ärliga mening, lite politiskt inkorrekt helt enkelt. Se mitt tidigare inlägg:

https://labbibia.wordpress.com/2011/07/17/ulf-brunnberg-en-fornuftig-rost-i-mediabruset/

Nu gör hela den politiskt korrekta kändisvärlden gemensam sak med Aftonbladet. Vid ”Kristallen-galan”, som alltså är ännu en av dessa totalt meningslösa TV-program, en slags klubb för inbördes beundran, av och för fackfolk i MainMediasvängen, passade många av de ”etablerade” mediakändisarna på att spy galla över Brunnberg.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article13601252.ab

Han hade nämligen den oerhörda fräckheten (?) att, bland annat, påstå att svenska Tv-program numera nästan enbart görs för kvinnor. Därför har han efterlyst en ”Manskanal”, som skulle innehålla Sport, Vetenskap, Historia, Motor, etc etc…….

Reaktionerna på dessa hans ärligt framförda åsikter är  direkt  löjeväckande.  Leif Andree tycker t ex enligt Aftonbladet att han ska, citat ”rikta sig till människor för fan, dumjävel”, slut citat. Hoppsan! Två frågor inställer sig direkt. 1. Är inte män människor? 2. Vem fan är Leif Andree?

Belinda Olsson, själv programledare för programmet ”Debatt”, som håller en intellektuell nivå lämplig möjligen för mellanstadieelever, men alltså riktar sig till vuxna människor, tycker att han , citat ” Han får kalla hem hästarna till stallet. ” slut citat. Underförstått, Ulf Brunnberg har enligt henne inte alla ”hästar hemma”, hon antyder faktiskt  att det är något fel på hans mentala förmågor. Sedan visar hon själv rätt tydligt att hon kanske inte har alla hästar hemma för hon fortsätter …..”När han menar att det är så mycket inredning, jag menar det är ju män som står för det”, säger hon. Men hallå! Naturligtvis tittar kvinnor hellre på en man med fördelaktigt utseende som inreder, än en kvinna. Hon kanske skulle kolla upp hur många män som faktiskt (av egen fri vilja) tittar på dessa inredningsprogram i stället?

(Själv har jag nästan helt slutat att titta på svenskproducerad TV, av den enkla orsaken att jag är dödligt less på intelligensbefriade produktioner som just diverse Inredningsprogram, Matlagningsprogram (hur intressant är det att se kock efter kock stå och hacka lök egentligen?), Idol, Bonde söker fru,  Robinson, Ensam mamma söker, Lyxfällan, Hollywoodfruar, Sommarkrysset,…….etc etc, i det oändliga.)

Renée Nyberg tycker att Brunnberg är så mossig att han borde, citat ”gå ner i sin grotta igen” slut citat.

Gry Forsell tycker att han är en ”konservativ gammal surgubbe”, men hon tycker ändå att han ska ”blåsa på och testa”, vilket hedrar henne.

Ja, så där håller de på, det politiskt korrekta mediaetablissemanget.

Men hörni…….vad tycker vanligt folk? Ett tips, Aftonbladet har låtit göra en webbundersökning med frågan:  Behövs det en TV-kanal för bara män? När jag kollade resultatet hade fler än 30 000 människor röstat.

Resultatet?

http://www.aftonbladet.se/vss/special/storfragan/visa/0,1937,49850,00.html

Det verkar som om Sverige, eller åtminstone Aftonbladets nätupplagas läsare är överrepresenterat av konservativa gamla surgubbar? 😀

Kör hårt Uffe Brunnberg, vi är många som uppskattar ditt mod att utmana det som är ”politiskt korrekt”! Kanske blir du en vägvisare och ett föredöme för de som är så infernaliskt rädda för att säga sin ärliga mening?

Avslutningsvis vill jag bara säga till ”kändisarna” som uttalat sig i Aftonbladets artikel: Ta det varligt med gratisskumpan i fortsättningen, jag tror att ganska många av er ångrar era uttalanden?

Annonser