Under de senaste åren har landets kommuner betalat ut över 70 miljoner kronor i pension till lokalpolitiker som lämnat eller fått sluta från sina uppdrag.

I dagens nätupplaga av Aftonbladet kan man läsa om hur det går till när  politikerskrået gör sig ekonomiskt oberoende utan att behöva göra ett handtag.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13666191.ab

 

 Fd finansborgarrådet i Sthlm, Annika Billström (S), som slutade år 2006, får fortfarande av kommunen 54000 kr varje månad i ”lön” Trots att hon numera är egenföretagare som driver ett vinstgivande företag. Undrar vad Sthlms skattebetalare tycker om det? Helt okey kanske, eller ger det möjligen lite grogrund för det sk politikerföraktet?

Och Arbogas fd kommunalråd Kjell Söderström, också han (S), lyfter fortfarande en årslön på över 300 000 kr, trots att han slutade med politiken och drog till värmen i Thailand redan år 2004. Där jobbar han numera på ett dykcenter.. Undrar vad Arbogas skattebetalare tycker om att sponsra honom så att  han numera kan  framleva sina dagar i Thailand? Helt okey kanske……eller kanske inte?

 

Jag har alltid tidigare trott att det av (S) så ofta använda ordet ”solidaritet” hängde ihop med att att hjälpa de fattiga och sjuka. Men här får ju ordet en helt ny innebörd! Skattebetalarna visar alltså sin obligatoriska solidaritet mot de fd (S)-politikerna genom att betala feta arvoden till dem. För skattebetalarna kan inte välja i det här fallet……….

Att våra  riksdagspolitiker förser sig av skattebetalarnas pengar efter avslutad politisk karriär visste vi ju sedan tidigare……

Men att våra kommunpolitiker är lika flitiga när det gäller att förse sig av skattebetalarnas pengar var kanske en nyhet?

Man kan ju undra vad exempelvis cancersjuka som tvingas i väg till jobbet av samma politiker tycker om den rådande ordningen?

Någonting är verkligen helruttet i det här landet!

Annonser