Elbil av lite äldre modell

Elbilen är ett praktfiasko. Det konstateras i en artikel i Svd i dag. Som så många andra utopiska ”gröna” drömmar, är den chanslös. Chanslös i kontakt med verkligheten i form av konkurrens av bilar som kostar hälften så mycket, chanslös mot bilar som går att köra 4 ggr så långt på en tankning, och som faktiskt går att värma upp när det är kallt. Till skillnad från elbilen alltså. Där får man åka ”svalt”….för att uttrycka saken snällt.

http://www.svd.se/naringsliv/elbilar-ett-historiskt-fiasko_6926203.svd

Det är hög tid att folk får upp ögonen för  orealistiska ”miljövänliga gröna tekniker” som just elbilen är ETT exempel på. Speciellt om man betänker att miljörörelsen av idag inte verkar inse att dessa bilar faktiskt drivs med just el, en vara som det kommer att bli brist på den dag Miljöpartiet och dess sympatisörer får som de vill. För OM kärnkraften läggs ner, vilket ju just MP kräver, så kommer vi att stå med skriande elbrist i Sverige. Utan att knappt en enda elbil rullar på våra vägar. Tänk då tanken att 4,3 miljoner bilar, som är ungefär det antal personbilar som är i drift i Sverige idag, tänk tanken att de ska drivas med den el som alltså inte längre kommer att finnas tillgänglig.

Detta kommer att få enorma konsekvenser för allas våra dagliga liv. Miljörörelsen tror att vindkraften ska kunna ersätta kärnkraften, men tyvärr……..

 Vindkraften kommer ALDRIG att kunna ersätta kärnkraften, det har till och med många av de mest rabiata miljöjournalisterna och AGW-aktivisterna insett. (AGW= Antropogen Global Uppvärmning)

 Som exempelvis Georges Monbiot och alla tiders värsta klimathotsförfattare, Mark Lynas, mannen som gav oss skräckscenarioromanen ”6 grader”…..Båda dessa aktivister har numera gjort en helomvändning i kärnkraftsfrågan…….”Sent ska syndaren vakna”, som man brukar säga. 

Så, vilka alternativ återstår av den utopiska ”förnyelsebara energin”?

Solenergi…..I Sverige, på vintern? Så länge elenergi inte kan lagras storskaligt, och det kan den inte, så blir svaret kort och gott……NEJ!

Vågkraft?  Nej!

Vad återstår? Inte mycket. Det är verkligen dags för människor i det här landet att vakna upp, och reagera, mot vad som kommer att hända i en relativt nära framtid, om Miljöpartiet får som de vill. Det är egentligen väldigt enkelt. Rösta bort dem från riksdagen, svårare än så är det inte.

Annonser